O nama

Povijest

Ah, gdje početi ...

... kao klinci, Poky, Songo i Dugi visjeli su igraonicama, igrali prvo na "plejkama" a kasnije se prebacili na kompove , igrajući jedan dugi vremenski period samo "Quake 2" igru koja im nikako nije mogla dosadit i koju su jako voljeli. Svakih 5 kuna otišlo je na pola sata ove igre.

Jednog dana otvorila se nova igraonica, a oni su naravno bili redovne mušterije igrajući samo Quake2. No ubrzo nakon toga primijetili su da druga ekipa tuče neku drugu igru, te se okušali u tome. Bila je to igra "Call of Duty 1", zbog koje su, tada već nešto stariji, zapostavili faks i ostale obaveze te povukli i druge prijatelje (templar, trooper, miacid, wf) koji nisu bili ljubitelji računalnih igrica da idu s njima u igraonicu. Tako su se navukli i igrali je konstantno.

Dvije godine nakon toga, u njihovom kvartu otvara se internet caffe s nekoliko računala i novom igrom "Call of Duty 2" pa su odlučili zapucati to i na internetu. Naravno, igrali su samo na javnim serverima i bilo im je neobično vidjeti ekipu sa nekakvim oznakama. Ubrzo su shvatili da su to klanovi te svaki ima svoj naziv, svoj tag. Songo i Dugi odlučili su da i oni stave svoje tagove a prva ideja koja im je pala na pamet je bio tag ZG uz ime (nick).

Nakon kratkog vremena sva naša ekipa koja je igrala u tom internet caffeu imala je taj tag, ali ubrzo se to mijenja u novi tag _HCS_ (Hrvatske centralne snage).

Dosta smo se proširili i počeli primati nove članove koji nisu iz Hrvatske, da bi 15.12.2005. godine nastao danas svima znani klan ELITE TIGERS.

 

Ova šestorica su "kriva" za postojanje današnjih Tigrova:

elitetigers_poky elitetigers_wf elitetigers_miacid
elitetigers_jayyy elitetigers_songo elitetigers_dugi

 

Krenuli smo aktivno, razrađivali su se planovi, a većina razgovora u društvu se svodila na "CoD" i na klan. Kako smo počeli aktivnije s igrom, bilo je potrebno imati i opremu. Zato smo odlučili uzeti i svoj prvi gaming server što je tada za nas bila velika stvar. Uskoro smo podigli i web stranicu da se predstavimo široj masi.

Nakon nekog vremena treniranja, prirodni slijed je bio da negdje i službeno pokažemo što znamo. Tako smo se prijavili i odigrali svoju prvu ligu (HCL - Hrvatska Cyber Liga), a nije dugo prošlo kad smo se prijavili i na ClanBase, internacionalno mjesto za razna natjecanja. Nakon što smo time probili led, uslijedila su ostala online natjecanja ali i LAN turniri.

Kako je vrijeme prolazilo, klan se počeo razvijat; primali smo nove članove u svoje redove, ne samo iz kvarta od osnivača, nego iz drugih krajeva Hrvatske, ali i iz BiH, Slovenije i Srbije.

 

Najbolje gaming godine

U počecima nismo ni razmišljali da ćemo ostvarit nešto ovakvo, na pameti je bila samo igra i moto "neka se puca", a kasnije je to postalo nešto sasvim drugačije - kada smo brojali preko 50 članova. Svojim radom, druženjem i zafrkancijom postali smo jedan od respektabilnijih i ujedno starijih klanova na hrvatskoj gaming sceni.

Osim "Call of Duty" igre, proširili smo se i na ostale naslove, time je naša zajednica postala i multigaming klan.

Stvaraju se nova prijateljstva, počeli smo slaviti rođendane osnivanja klana, a okupljanja, roštilji i zabave su postali redoviti i neizostavni događaji u našim životima. Ostvarili smo jednu potpuno novu dimenziju, te ono što danas imamo je jedinstveno - prijateljstvo i poštovanje. Da nam je netko na početku cijele klanske priče rekao da ćemo s klanom imati ovo što danas imamo, ne bi mu vjerovali već bi ga poslali u ludnicu.

 

Završna riječ

Kako to inače u životu bude, zbog razno raznih obaveza u stvarnim životima nismo više u mogućnosti igrat aktivno bilo koju igru pa tako ni najdraži "Call of Duty 2". Zato smo igranje i natjecanja ostavili iza sebe i krenuli u druge avanture koje život donosi.

Hvala svim ostalim klanovima iz zlatnog doba Call of Duty (2) s hrvatske gaming scene što su nam pružili jedno od najboljih trenutaka pružajući zabavi i smijeh svaku večer.

Prestankom igranja ne znači da smo se prestali i družiti. Možete nas naći na našoj Facebook stranici i možda se i sretnemo opet na kojem LAN partiju :)

 

 

Važni događaji

 

2009.

  • Steel-Servers.com prepoznao našu kvalitetu i ponudio da nas sponzorira gaming serverima
  • 18.11.2009. klan Elite Tigers je službeno postao Udruga, s ciljem promicanja gaming kulture, informatike, interneta i tehničke kulture
  • Slavimo 4. rođendan od osnivanja klana

 

2010.

  • 08.01. Proširenje klana na druge igre, osnovan "Elite Tigers: Counter Strike Source" tim
  • Slavimo 5. rođendan postojanja
  • 29.11. zbog nedostatka vremena za igranje, ukinut Counter Strike Source tim

 

2011.

  • 21.01. osnovan Call of Duty 4 tim
  • 27.03. uzeti novi igrači za pokretanje novog "Elite Tigers: Counter Strike Source" tima

 

2012.

  • Zbog obaveza u životima, prestajemo s aktivnim igranjem svih igara 

Template customized by ONeill | Clan logo by Noogie
Copyright © 2005 - 2021 Elite Tigers